Asiakaslähtöinen mittaaminen avaa tien vaikuttavampaan toimintaan
Tutustu Artsin tuloksiin
Artsi kerää tietoa järjestön osaamisen tasosta toiminnan alussa ja lopussa. Osallistuneet järjestöt saivat uutta osaamista muun muassa tavoitteiden ja mittareiden asettamiseen, kuin myös konkreettisten tiedonkeruumenetelmien rakentamiseen. Järjestöt arvioivat osaamisensa kehittyneen kaikilla Artsissa käytössä olevilla mittareilla.
Uusi työkalu: Arviointipajan ohje
Arviointipajassa on mahdollisuus saada palautteen lisäksi osallistujien ajatuksia myös toiminnan kehittämisestä yhteisen keskustelun kautta.
Mitä eroa on vaikutuksilla, vaikuttavuudella ja tuloksilla?
Artsi-toimintaan valittiin 25 uutta järjestöä
Miten arviointia voi kehittää työyhteisössä?
Uudistunut Artsi-opas sisältää runsaasti materiaaleja järjestön oman toiminnan arvioinnin kehittämiseen ja toteuttamiseen.
A-klinikkasäätiön koordinoima MIPA 2.0 -tutkimusohjelma ja Kuntoutussäätiön Artsi-toiminta järjestävät työpajan 15.5.
Hae mukaan Artsi-toimintaan
Haluatko kehittää järjestönne arviointia, tiedonkeruuta tai toiminnan tulosten osoittamista? Hae mukaan Artsi-toimintaan!
Arviointitiedon analysointi on eri aineistojen järjestelmällistä läpikäymistä, tulosten yhteen vetämistä sekä johtopäätösten tekemistä niiden perusteella.
Arvioinnin vertaistapaamisia keväällä 2024
Tapaamiset ovat avoimia kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja jakamaan omia ajatuksiaan arvioinnista vertaisten kanssa. Tavoitteena on yhdessä keskustellen jakaa kokemuksia ja ratkaisuja järjestöjen arviointikysymyksiin.
Havainnoinnilla välitöntä tietoa
Havainnointi on suunnitelmallinen ja systemaattinen tiedonkeruumenetelmä. Sen avulla voidaan saada välitöntä tietoa yksilön tai ryhmän toiminnasta ja käyttäytymisestä. Havainnointi on hyvä tapa kerätä tietoa erityisesti silloin, jos kohderyhmältä on vaikea saada tietoa perinteisempien menetelmien avulla, tai kohderyhmä kohdataan hetkellisesti. Havainnointiaineisto voi myös täydentää muuta tiedonkeruuta, kuten kyselyiden tietoja.
Ryhmähaastattelu – ohjeita ja runko
Ryhmähaastatteluiden avulla voidaan kerätä tietoa usealta henkilöltä samanaikaisesti. Ryhmähaastattelun tiedoilla voidaan syventää saatua kirjallista lomakepalautetta, ja ne sopivat myös tilanteisiin, joissa kirjallinen palautteen kerääminen ei syystä tai toisesta onnistu.
Kutsu käyttäjähaastatteluun
Etsimme www.artsi-opas.fi -sivustolla vierailleita henkilöitä käyttäjähaastatteluun. Uudistamme sivuston vuoden 2024 aikana, ja nyt haluaisimme kuulla, miten verkko-oppaan sisältöjä käytetään, ja miten ne voisivat palvella käyttäjiä entistä paremmin.
Artsin hakuvinkit STEAn syksyn 2023 avustushakuun
STEAn jatkoavustusten haku aukesi maanantaina 21.8. Nythän haetaan jatkoa yleissavustukselle tai kohdennetulle toiminta-avustukselle. Tässä muutamia perusvinkkejä hakemuksen laatimiseen.
Mittarit haltuun hakemuksessa
Mittari on väline toiminnassa tapahtuvan muutoksen osoittamiseen. Kun toiminnalle on asetettu tavoitteita, tulee pohtia, millainen mittari kuvastaisi tapahtunutta muutosta.
Potkua arviointiin Artsista – Kumppanuustalo Nuotta
Kumppanuustalo Nuotta osallistui Artsi-toimintaan kaudella 2022-2023. Nuotassa koettiin, että arviointiasioita oltiin kyllä jo opiskeltu, mutta käytäntöjä haluttiin vielä hioa ja kehittää.
Vaikutusketju suunnittelun ja arvioinnin tueksi
Mikä vaikutusketju? Vaikutusketju on väline, jolla voidaan tunnistaa ja kuvata toimintaan liittyvä ketju tarpeesta sen vaikutuksiin asti. Mitä hyötyä vaikutusketjun tekemisestä on? Vaikutusketju toimii suunnitteluvaiheessa jäsentelytyökaluna, mutta myös esimerkiksi arvioinnin ja viestinnän toteutuksen apuna. Sen avulla voidaan tunnistaa toiminnan tavoitteita ja toisaalta myös toimenpiteitä ja resursseja, joita tuloksiin pääsemiseksi tarvitaan.
25 uutta järjestöä aloittaa Artsissa
Hae mukaan Artsiin kehittämään järjestönne arviointia
Haemme jälleen uusia järjestöjä mukaan suosittuun toimintaamme, jossa järjestölle muodostetaan sen omia tarpeita palvelevat työkalut ja mallit arviointi- ja seurantatiedon keräämiseen ja hyödyntämiseen.